Selecteer een pagina

Documentaires, concertregistraties en inteviews Zangeres Zonder Naam

De Zangeres Zonder Naam is de meest succesvolle vrouwelijke artiest ooit in Nederland. Het is dan ook niet gek dat ze een gewilde gast was voor het maken van een interview of een documentaire. Hieronder een greep uit het aanbod. 

Vergeet mij niet – Michiel van Erp

Documentaire over Mary Servaes, die een nationale ster werd als de Zangeres Zonder Naam. Vergezeld door haar man Sjo reed Mary Servaes jarenlang in haar glimmende witte Mercedes door Nederland, op weg naar uitverkochte zalen. Op vrije dagen zat ze thuis in haar luxe woning in Stramproy, waar ze af en toe bezoek kreeg van fans die door de jaren heen vrienden waren geworden. Sommigen van hen waren uitverkoren om met de Zangeres Chinees te eten. ´Vergeet Mij Niet´ concentreert zich op de wonderlijke belevenissen van de vrienden die dicht bij Mary Servaes stonden. Over hoe een fan, die een peperdure bontjas aan haar cadeau gaf, uiteindelijk haar vaste boodschappenmeisje en chauffeuse werd. Een portret van de opkoper van haar frivole hemelbed met bijbehorende roze kasten en zithoek. En op tournee met haar voormalig manager die verhaalt over de egocentrische aspecten van de artieste. Jan van den Dam, die de Zangeres als zijn moeder beschouwde en zij hem als haar zoon, verhaalt over hun laatste ontmoeting. Wat hebben de jaren van ploeteren de Zangeres Zonder Naam eigenlijk opgebracht en wie ging er met haar miljoenen vandoor ? Waarom is haar overlijden met zoveel mysteries omringd? 

 

Toppers

Willibrord Frequin ging bij de Zangeres op bezoek voor haar allerlaatste interview voor TV.

 

Zangeres Zonder Naam in Glamourland (1994)

Gert-Jan Dröge van het toendertijd immens populaire programma Glamourland kwam naar Leiden voor de viering van de verjaardag van de Zangeres Zonder Naam in het Leidse stadhuis.

Sonja op locatie bij de Zangeres Zonder Naam (1998)

Uitzending uit 1987 van ‘Sonja op locatie’ (VARA), waarbij Sonja Barend een bezoek bracht aan Mary Servaes-Bey, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam. Sonja praat met Mary over haar leven en werk, en de populariteit de laatste jaren bij jongeren.

Gert Berg interviewt Zangers Zonder Naam 

De Zangeres Zonder Naam – Mary Servaes – praat voor het eerst na haar afscheid -4 jaar eerder -weer op TV. Over eenzaamheid , roem , psychiaters en de dood van haar man Jo.

Berend Boudewijn interviewt de Zangeres Zonder Naam

Aflevering van een programma van Berend Boudewijn, die op locatie spreekt met bekende Nederlanders. Deze keer is hij thuis bij Mary Servaes-Bey, ook wel bekend als de Zangeres Zonder Naam. Over haar werk en haar leven. Een programma van de VARA, waarvan het jaartal niet bekend is, maar ergens in de jaren rond 1975 tot 1980 moet zijn geweest.

Afscheid Zangeres Zonder Naam (1987)

Registratie van het afscheid van de Zangeres Zonder Naam met Jan Douwe Kroeske, Chiel Montagne, Erik de Zwart en heel veel anderen…

Zangeres Zonder Naam live in Paradiso (1986)

De Zangeres Zonder Naam maakte op 23 mei 1986 haar comeback in de Amsterdamse rocktempel Paradiso. Dit optreden werd een gigantisch succes. Het nummer Mexico, wat ze twee keer had moeten zingen, werd een joekel van een hit. Kijk en luister nu! Aangekondigd door Harry Slinger.